moshaverrkhob
moshaverrkhob

بي اشتهايي عصبي در نوجوانان (Anorexia nervosa) يك اختلال خوردن است كه در آن فرد عمداً مصرف غذا يا نوشيدني را به دليل ميل شديد به لاغري و ترس شديد از افزايش وزن محدود مي كند. اين اختلال حتي ممكن است اگر فرد لاغر باشد نيز اتفاق بيفتد. وزن و شكل بدن تأثير شديدي بر خودپنداره و اعتماد به نفس فرد دارد.

دقت داشته باشيد كه كاهش وزن و عدم تعادل تغذيه اي مي تواند منجر به عوارض جدي از جمله مرگ شود.

اين اختلال، كه معمولا در نوجوانان و در سن بلوغ شروع مي‌شود و شامل كاهش وزن شديد پايين تر از آنچه به صورت طبيعي حداقل است. بسياري از افراد با اين اختلال بسيار لاغر هستند ولي باور دارند كه داراي اضافه وزن هستند. گاهي اوقات آن ها بايد براي جلوگيري از گرسنگي شديد در بيمارستان بستري شوند. اين افراد معمولا خود را گرسنه نگه مي‌دارند حتي وقتي‌ كه بسيار از گرسنگي رنج مي‌برند. يكي از وحشتناك‌ترين جنبه هاي اين اختلال اين است كه آن ها همچنان فكر مي‌كنند كه اضافه وزن دارند حتي وقتي كه به شدت لاغر هستند. اين افراد به شدت از اضافه وزن وحشت دارند.

غذا و وزن به وسواس تبديل مي‌شوند. براي برخي، اين وسواس به صورت عادات عجيب غذاخوردن يا امتناع از خوردن غذا مقابل ديگران را ظاهر مي شود. غير معمول نيست كه اين افراد دستورالعملهاي غذايي را جمع اوري و براي خانواده و دوستان وعده هاي غذايي لذيذ آماده كنند ولي در وعده هاي غذايي خودشان شركت نمي‌كنند.

آن ها ممكن است پايبند دستورات ورزشي سخت براي حفظ كاهش وزن باشند. از دست رفتن دوره هاي عادات ماهيانه در زنان با اين اختلال، معمول است. مردان با اين اختلال اغلب دچار ناتواني جنسي مي‌شوند.

بي اشتهايي عصبي چيست
بي اشتهايي عصبي در نوجوانان بسيار موضوع جدي مي باشد، از بين تمام بيماري هاي روانپزشكي، بي اشتهايي عصبي بالاترين ميزان مرگ و مير را دارد. اين موضوع نگران كننده مي باشد اما با پيشگيري و درمان سريع مي توانيد آن را كنترل و درمان كنيد.

علت بي اشتهايي عصبي را مي توان به عنوان يك مكانيسم مقابله اي ناسازگار درك كرد. اختلال خوردن ممكن است به فرد كمك كند در زمان هاي چالش برانگيز احساس امنيت يا كنترل كند.

در طول اين اختلال نوجوان از خوردن غذا خودداري مي كند حتي اگر گرسنه باشد، در صورت خوردن غذا ممكن است ملين مصرف كرده يا استفراغ عمدي داشته باشد. حتي در صورتي كه لاغر باشد احساس مي كند چاق است و بايد رژيم بگيرد.

علت بي اشتهايي عصبي چيست؟
بي اشتهايي عصبي در نوجوانان يك علت واحد ندارد، بلكه به عوامل مختلفي مرتبط است. اين عوامل گاهي به عوامل مستعدكننده، تسريع‌كننده و تداوم‌دهنده تقسيم مي‌شوند كه به ترتيب باعث آسيب‌پذيري فرد در ايجاد، شروع و حفظ اختلال خوردن مي‌شوند.

بي اشتهايي عصبي اغلب با يك رژيم غذايي ساده براي “تناسب اندام” يا “تغذيه سالم” شروع مي شود، اما به سمت كاهش وزن شديد و ناسالم پيش مي رود.

نگرش هاي اجتماعي نسبت به ظاهر بدن، تأثيرات خانواده، ژنتيك، و عوامل عصبي شيميايي و رشدي ممكن است در ايجاد و حفظ بي اشتهايي عصبي در نوجوانان نقش داشته باشند. سابقه شخصي يا خانوادگي اضطراب، افسردگي يا عادات وسواسي شايع است.

اگرچه خانواده هايي كه در آن ها بي اشتهايي عصبي رخ مي دهد، زماني به عنوان مشكلاتي در حل تعارض برچسب خورده بودند. باعث اختلالات خوردن در نوجوانان نمي شود تحقيقات نشان مي‌دهد كه نواحي خاصي از مغز در افراد مبتلا به اختلال خوردن فعال متفاوت عمل مي‌كند.


بي اشتهايي عصبي در نوجوانان

علائم بي اشتهايي عصبي در نوجوانان چيست؟
موارد زير شايع ترين علائم بي اشتهايي عصبي در نوجوانان مي باشند. اگر چه هر فردي ممكن است تجربه ي متفاوتي از علايم را داشته باشد، اما علائم كلي شامل موارد زير مي باشد:

رژيم غذايي شديد
ترس شديد از افزايش وزن، حتي در هنگام كاهش وزن يا با وزن بسيار كم
ديد تحريف شده از وزن، اندازه يا شكل بدن فرد؛ خود را بيش از حد چاق مي بيند، حتي زماني كه بسيار كم وزن است.
بيانگر احساس چاق شدن است، حتي زماني كه بسيار لاغر است.
در زنان، عدم وقوع چرخه قاعدگي
مخفي كردن يا دور انداختن غذا
شمارش كالري، گرم چربي در رژيم غذايي
كاهش وزن سريع يا بيش از حد
احساس خستگي، سردي و ضعف
كمبود انرژي
انكار احساس گرسنگي
دست و پاهاي سرد
يبوست
سرگيجه يا غش
ريزش مو
نازك شدن يا شكستن مو
پوسيدگي دندان (به دليل استفراغ خودساخته)
خستگي
بازوها يا پاهاي متورم
ضربان قلب نامنظم
ضربان قلب آهسته
عدم وجود يا نامنظم بودن قاعدگي
موهاي زائد صورت يا بدن
استفراغ يا مصرف ملين پس از پرخوري
ورزش اجباري يا بيش از حد
ارزش خود با وزن يا شكل تعيين مي شود.
عوارض احتمالي بي اشتهايي عصبي
عوارض بي اشتهايي عصبي در نوجوانان شايع و جدي است. تقريباً تمام عوارض با ترميم وزن مربوط به تغذيه سالم و فعاليت بدني قابل برگشت هستند. بدون درمان، عوارض ادامه مي يابد و مي تواند بدتر شود و حتي با مرگ همراه باشد. عوارض كوتاه مدت شامل موارد زير است، اما به اين موارد محدود نمي شود:

منبع:كانون مشاوران ايران-بي اشتهايي عصبي در نوجوانان را جدي بگيريد!

امتیاز:
بازدید: 0
برچسب:
:
[ 1401/12/20  ] [ ۱۸ ] [ moshaverrkhob ] [ ]

بي اشتهايي عصبي

آيا درگير بي اشتهايي عصبي هستيد؟ در اين مقاله علائم هشدار دهنده، علائم، و علل و همچنين نحوه دريافت كمك بررسي مي شود و تمام نكات مورد نياز در مورد بي اشتهايي عصبي ارائه مي شود.

بي اشتهايي عصبي چيست؟
امروزه بسياري از ما نگران اضافه وزن هستيم، از ظاهر خود ناراضي مي باشيم يا دوست داريم چيزي در ما تغيير كند. اما اگر لاغري عادات غذايي، افكار و زندگي شما را تحت تاثير قرار دهد احتمالا به اختلال بي اشتهايي عصبي مبتلا مي باشيد.

بي اشتهايي باعث كاهش وزن ناسالم منجر مي شود كه در برخي از شرايط بسيار خطرناك است. در واقع، ميل به كاهش وزن براي فرد از هرچيزي مهم تراست، حتي ممكن است فرد ديگر خود را آن طور كه هست نبيند.

بي اشتهايي عصبي بيشتر در بين دختران نوجوان شايع است اما مي تواند زنان و مردان را در هر سني تحت تاثير قرار دهد و با نگراني از افزايش وزن تمام جنبه هاي زندگي آن ها را تحت تاثير قرار دهد.

ممكن است سعي كنيد با گرسنگي دادن به خود، ورزش بيش از حد، يا استفاده از ملين ها، استفراغ يا روش هاي ديگر وزن خود را كاهش دهيد.

احتمالا بيش تر روز را به رژيم غذايي، غذا و بدن خود فكر مي كنيد اما زمان كمي براي دوستان، خانواده و ساير فعاليت‌هايي كه قبلاً از آن لذت مي‌برديد، مي گذاريد. مهم نيست كه چقدر وزن كم كنيد هميشه به دنبال كاهش وزن بيش تر مي باشيد.

نوع شديد بي اشتهايي عصبي زماني است كه كاهش وزن با محدود كردن كالري (پيروي از رژيم هاي غذايي شديد و ورزش بيش از حد) حاصل شود.

پاكسازي بي اشتهايي زماني است كه فرد سعي مي كند با استفراغ يا استفاده از ملين ها و مواد ادرارآور (ديورتيك ها) وزن خود را پايين نگه دارد.

ترس شديد از افزايش وزن يا انزجار از ظاهر بدن، مي تواند خوردن و وعده هاي غذايي را بسيار استرس زا كند. با اين حال، غذا و آنچه مي توانيد بخوريد و نمي توانيد بخوريد، عملاً تمام چيزي است كه به آن فكر مي كنيد. مهم نيست كه چقدر در اين افكار غرق شده ايد هنوز هم راه نجات وجود دارد.

با درمان، خودياري و حمايت اطرافيان، مي‌توانيد اين بي‌اشتهايي خودويرانگر را بشكنيد، بدن خود را بپذيريد و سلامت و اعتماد به نفس خود را بازيابيد.

تست بي اشتهايي عصبي
به سوالات زير پاسخ دهيد، پاسخ هاي مثبت نشان دهنده ابتلا شما به بي اشتهايي عصبي مي باشد.

آيا اغلب مواقع بي اشتها هستيد؟
آيا با وجود اينكه مردم به شما مي گويند چاق نيستيد احساس مي كنيد چاق هستيد؟
آيا از افزايش وزن مي ترسيد؟
آيا در مورد ميزان غذا خوردن خود دروغ مي گوييد يا عادات غذايي خود را از ديگران پنهان مي كنيد؟
آيا دوستان يا خانواده شما نگران كاهش وزن، عادات غذايي يا ظاهر شما هستند؟
آيا زماني كه احساس ناراحتي يا ناراحتي مي كنيد رژيم مي گيريد، ورزش اجباري مي كنيد، يا پاكسازي مي كنيد؟
آيا وقتي بدون غذا، ورزش بيش از حد مي كنيد احساس قدرت يا كنترل مي‌كنيد؟
آيا ارزش خود را بر اساس وزن يا اندازه بدن خود قرار مي دهيد؟
آيا دوست نداريد تصوير خود را در آينه نگاه كنيد زيرا احساس بدي به شما مي دهد؟
آيا بيش تر روز به وعده هاي غذايي فكر مي كنيد؟
علائم و نشانه هاي بي اشتهايي
در حالي كه افراد مبتلا به بي اشتهايي اغلب عادات مختلفي از خود نشان مي دهند اما در بيش تر مواقع اين عادات را مخفي مي كنند. اين امر باعث مي شود كه افراد خانواده و اطرافيان به سختي اين بيماري را تشخيص دهند.

ممكن است فرد در مراحل ابتدايي مشكل خود را انكار كند يا آن را طبيعي بداند اما به مرور خانواده متوجه مي شوند كه فرد در چه شرايط خطرناكي قرار دارد. اگر احساس مي كنيد كه غذا خوردن كنترل شما را به دست گرفته است بايد هرچه سريع تر به مشاور مراجعه كنيد.

منبع:مركز مشاوره و روانشناسي مشاورانه-بي اشتهايي عصبي

امتیاز:
بازدید: 0
برچسب:
:
[ 1401/3/3  ] [ ۱۷ ] [ moshaverrkhob ] [ ]
[ ]
.: Weblog Themes By sitearia :.

درباره وبلاگ

نويسندگان
لینک دوستان
قالب وبلاگ
نظرسنجی
لینک های تبادلی
فاقد لینک
تبادل لینک اتوماتیک
لینک :
خبرنامه
عضویت لغو عضویت
پيوندهای روزانه
لينكي ثبت نشده است
پنل کاربری
نام کاربری :
پسورد :
عضویت
نام کاربری :
پسورد :
تکرار پسورد:
ایمیل :
نام اصلی :
آمار
امروز : 0
دیروز : 0
افراد آنلاین : 5
همه : 0
چت باکس
موضوعات وب
موضوعي ثبت نشده است
امکانات وب